FARUK KUTLU

MAHMUT FARUK KUTLU

1962 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimimi Göksun’da tamamladı. 1978 Göksun Lisesi mezun oldu.1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Devrim Erbil Atölyesinde eğitim aldı ve 1984 yılında mezun oldu.

1985 yılında Güneş Gazetesi’nde ressam-grafiker olarak meslek hayatına atıldı ve sırasıyla diğer çalıştığı yerler: Milliyet gazetesi, Yeni Günaydın Gazetesi, Miltest Dergisi, Milliyet Sanat Dergisi, Kanal D TV, Doğan Ofset Matbaacılık. Halen çalıştığı yerler Hürriyet Gazetesi İnfografik Şef ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi

Birçok karma resim sergisine katıldı. 8 kişisel sergi açtı, sırasıyla şöyle: 2007- Galeri Artist-“Bellekteki İzler”, 2007- Basın Müzesi Sanat Galerisi-“Bellekteki İzler”, 2008- Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi -“Bellekteki İzler”

2009- Basın Müzesi Sanat Galerisi -“Kafkasya’dan İzler”, 2010- Vakıfbank Odakule Sanat Galerisi – “Kafkasya’dan İzler2”, 2011 Sakarya Ticaret Odası sergi salonuKafkasya’dan İzler3”, 2011- Düzce Belediyesi Sanat Galerisi – “Elveda Kafkasya”

Çalıştığı gazeteler için günlük grafik ve illüstrasyonlar çizdi. Milliyet ve Türkiye Çocuk dergilerinde çizgi romanları yayınlandı. Karagöz Ansiklopedisi için tarihi illüstrasyonlar yaptı. Ders kitapları ve bir çok çocuk kitabı resimledi. Resimlediği bazı kitaplar şunlar: La Fontain (12 kitap), Dünya masalları (20 kitap), Türkçe Ortaokullar için Dil Bilgisi kitabı (3 kitap), Dünya Klasikleri (40 kitap), Dede Korkut (5 kitap), Osmanlı Padişahları (5 kitap), Kültür Bakanlığı Mevlana Mesnevi (2 kitap), Ömer Seyfettin (10 kitap), Nurdan yayınları Masallar (2 kitap), Belirli Günler Haftalar Yardımcı Ders Kitabı (1 kitap), Küçük Yaramazlar (12 kitap), Nasrettin Hoca (10 kitap), Nart Destanları (4 kitap)